Reality check

Om ni trodde att det va jag som designade grejerna o Love som sålde det och Robban som sydde det så har ni fel, i alla fall till en tredje del. Jag designar o Love säljer men dom som syr kläderna är en bit bort. Så här ser SOMEWEAR headquarter ut (ett av HQ i alla fall) som ligger Bangladesh.
Väldigt duktiga hantverkare som verkar i ett stort maskineri med textiler.
Detta är våra homeboys/homegirls, speciellt banditen på sista bilden.

Vi arbetar bara med bra villkor och nöjda arbetare. Självklart är det ju olika förutsättningar i olika länder men jag tror bara vi svenskar har blivit bortskämda. Vi i Sverige tror att arbete är en självklarhet och att det skall sköta sig själv.....Det är nog därför sverige har så god ekonomi...not....

Big Up för våra kollegor "abroad".
/Sam

Kommentarer
Postat av: Veritas

Vad är "bra villkor" och "nöjda arbetare"



Eller så betalar man lite mer och producerar helt rättvist i Sverige.



Finns många väldigt duktiga tryckare som har Svensk Standard i både arbetsvillkor och miljö.



Det är företag som era som bidrar till utnyttjandet av människor i 3:e världen och hämmar det Svenska företaget för att gynna era egna plånböcker.



2010-04-16 @ 12:01:08
Postat av: T

Hörru Veritas läs lite marknadsekonomi och kryp ut ur din smutsiga kommunisthåla. Varför i helvete ska ett land eftersträva att sköta all produktion själv? Ja visst det finns några länder som gör detta, dessa befinner sig i Afrika men även Nordkorea sköter allt själv. Detta är SK. U-länder. Världen är uppbyggd på import och export, ungefär som att du har en kommunistpolare i Ryssland, du vill ha en sån där stor hatt och han skickar dig pengar, vari ligger felet? Sen eftersom du köpte en sak i Ryssland då vettu kommer ju pengarna till dig här i Sverige. Och vad gör du med dom? Ja du går ut, köper en snutjava på sossigaste cafét runt hörnet där du hänger med dina creddiga vänsterpolare som förövrigt har rika farsor men är i trotsåldern för de vägrar inse att bara för att farsan e rik är han inte ond. De två orden står inte i paritet med varandra, du kan ju börja med att förstå det.



Sen i alla fall, när du köpt snutjavan på cafét med dina creddpolare så kommer de pengarna från ryssland in i det svenska systemet, betalar Maja eller Hassan som står i kassan en del av sin lön, hassan och maja går ut och spenderar... eller kanske spenderar till en tvättäkta svennesemester i Thailand.



Vem säger att du inte kan ha arbetskraft i Bangladesh, betala mindre än för arbetskraft i Sverige men fortfarande ha nöjda arbetare som faktiskt Vill arbeta?



Du drar många konstiga och helt felaktiga slutsatser, vilket förövrigt blir väldigt ironiskt då du betitlar dig med det latinska ordet för Sanning - Veritas. Så, kryp tillbaka in å va tyst eller läs på lite bättre.



Mvh

Grabb som stödjer entreprenörskap

2010-04-16 @ 12:35:21
Postat av: SOMEWEAR

Intressant med diskussion :)

Vi hade självklart inte vart så dumma att göra ett inlägg om detta om vi inte visste vad vi höll på med.

Jag tror inte det är vårt jobb att bedömma rättvisor i världen utan var människas eget ansvar. Vi och Ni har oxå olika förutsättningar, vem skall avgöra rätt o fel i det. Somewear startades med stort engagemang från vår sida och utan lön i över två år. Det är snarare dom som tjänat pengar på oss.

MEN, orättvisor kommer alltid finnas dock inte hos oss för vi betalar med kärlek.



Vi kan börja producera tees i sverige som kommer kosta 800kronor (annars går det inte runt) så då kan man köpa dom om man tycker att det är bättre...

För vi svenskar har ju SÅ mycket pengar...

Diskussionen är öppen för alla och alla åsikter räknas men glöm inte bort vem ni är och hur ni lever, vad ni tillför och vad ni förbrukar.

Kram SOMEWEAR

2010-04-16 @ 12:58:33
Postat av: SOMEWEAR

Glömde även tilläga att vi kanske är ett 3:e världen land om 20 år med tanke på hur bra det går för Asiens produktion...Vi har inte lika mycket kvar som för 10 år sedan. Många går Saabs väg...

2010-04-16 @ 13:01:09
Postat av: T

Angånde Asiens framfart och att vi om några årtionden kommer vara ett U-land här i Sverige. Du Veritas, sen när vi är ett U-land, när du eller dina barn jobbar i en fabrik här i Sverige. Tycker du då att Kina eller Indien som kommer vara väldigt starka ekonomier skall börja producera här i Sverige så vår ekonomi börjar ta fart? Eller ska de lägga produktionen inhemskt och låta oss klara oss själva?

http://www.youtube.com/watch?v=yH6-ihF2E48

2010-04-16 @ 13:19:55
Postat av: Anonym

2010-04-16 @ 13:21:42
Postat av: Anna

Hallå, tycker att ni gör riktigt grymma toppar!

Men kan ni inte öka på lite, jag vill se lite nya grejer i shopen!!;) Ha de gött

2010-04-20 @ 14:09:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0