20/5 FC Somewear - Onsdag United

FC Somewear har återigen avverkat en blixtrande match och den här gången bestod rivalerna av förra årets vinnare, Onsdag united.
Våran tupp i hönsgården, målvakten Pontus Forslund, var inte närvarande, så i för stora målvaktshandskar, fick jag inta målburen i hopp om att bomma igen och göra en å annan ravelli-räddning a la Vm-94.

Onsdag united spelade väldigt strukturerat, lugnt och moget.De rullande fint in ett par bollar och vi var till en början lite avvakatande och vågade inte riktigt smaska på dem på det sättet som vi brukar.
Lite peppsnack i pausen satte fart på vår killer-instinkt och i andra halvlek bjöds det på råa tacklingar och till vår glädje en hel del målchanser som annars
har saknats. Frida Finns projektil från vänsterkanten, imponerande zlatandribblingar av Mathilda Groth, är bara två av matchens höjdpunkter.

Men den absoluta höjdpunkten var FC Somewears första mål och därmed första poäng ever, den här gången i rätt mål.
Tyvärr var ingen av våra spelare inblandade i det här, utan scenariot
såg ut ungefär såhär: En onsdag united-spelare ska spela tillbaka bollen till dess målvakt, i form av en hög långboll. Målvakten, som i det här fallet inte alls
är med i leken, får bollen i huvudet, som sedan studsar in i eget mål. Bög hög och poäng till FC Somewear!

Matchen slutar 5-1 till grabbarna, en godtagbar förlust där alla ändå ska föras i rampljuset för ett jävla slit och stort somewearhjärta!